20 Ekim Osteoporoz Günü
20 Ekim 2023

Çine Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman Hekim Bekir Tetik 20 Ekim Osteoporoz Günü Hakkında bilgilerde bulundu.
Uzman Hekim Tetik "
Dünya Osteoporoz Günü, her yıl 20 Ekim 'de kutlanmakta, osteoporoz ve ilgili kas iskelet sistemi hastalıklarının önlenmesi, teşhisi ve tedavisi konusunda küresel farkındalığın artırılması hedeflenmektedir.
Halihazırda osteoporoz büyük ölçüde yetersiz teşhis edilmekte ve yeterince tedavi edilmemektedir. Dünya çapında, kemik kırığı açısından yüksek risk altında olağan milyonlarca insan, sessiz hastalıktan habersizdir.
Düzenli beslenme ve egzersiz ile osteoporoz önlenebilir, tanı konduğu zaman tedavi edilerek kırıklar önlenebilmektedir. Kemik sağlığınız için adım atınız, riskiniz varsa harekete geçiniz, tarama ve gerekiyorsa tanı ve tedavi için Fizik Tedavi Polikliniklerine başvurabilirsiniz."dedi.

• Yeni Bit Eşlem Resmi.png